Župski mališani učili o važnosti odvajanja otpada i čuvanja okoliša

Župski mališani učili o važnosti odvajanja otpada i čuvanja okoliša

Dubrovačko-neretvanska županija

Županijski pročelnici Jelena Dadić i Miho Baće posjetili su učenike OŠ Župa dubrovačka s kojima su povodom nadolazećeg Svjetskog dana ekološkog pokreta na maketama spremnika za odvajanje otpada učili o važnosti recikliranja i čuvanja okoliša.

Istovjetne makete su podijeljene u svim osnovnim školama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanka županija, a izradila ih je Udruga osoba s invaliditetom "Prijatelj" iz Metkovića. Makete spremnika prate i pripadajuće makete otpada plastike, papira, stakla i PET ambalaže. Učenici su ovom prilikom pokazali veliki interes i znanje o čuvanju okoliša, a predstavnici Županije spremno su odgovarali na njihova pitanja.

"Razdvajanje otpada nije samo budućnost, već naša potrebna sadašnjost, a najbolji način kako osigurati razvoj svijesti je od najmlađih dana", rekao je ovom prilikom pročelnik Baće.

"Učenici su tako reći ‘mali ljudi’ i s njima morate tako razgovarati. Cilj nam je što prije usaditi svijest o potrebi čuvanja okoliša, a škole su najbolja platforma za to", rekla je pročelnica Dadić.