Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svjetski dan glazbe večeras na Stradunu

21.06.2022.

07:30

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Kao i svake godine Dubrovački simfonijski orkestar uz potporu TZ Grada Dubrovnika obilježava Svjetski dan glazbe 21. lipnja. Ove godine priprema se poseban program za sve ljubitelje glazbe.

Večeras u 20 sati ispred palače Sponza nastupa Mješoviti zbor Libertas, a potom u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha nastupaju Dubrovački simfonijski orkestar i Klapa Kaše.

Ovom prilikom izvest će se praizvedba djela Grad plovi, suita za klapu i orkestar koju je skladao Vicko Dragojević, a čije su stihove napisali Davor Mojaš i Jakša Fiamengo. Ulaz je besplatan, stoga pozivamo sve naše sugrađane da izađu na Stradun i uživaju u vrhunskoj glazbi.

Svjetski dan glazbe obilježava se od 1981. godine na prijedlog jednog francuskog novinara da se za vrijeme ljetnog solsticija slavi glazba kao važan segment sveukupnog ljudskog života. Ovaj se dan prvo obilježavao u Francuskoj, a potom i na ostatak Europe i svijeta. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.