Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

1. Međunarodni festival i natjecanje zborova "Adriatic Pearl" u Dubrovniku

29.10.2019.

14:07

Autor: Radio Dubrovnik

Adriatic Pearl

Adriatic Pearl

Foto: - / -

Grad Dubrovnik i organizacija "meeting music" raduju se novoj glazbenoj zborskoj raznolikosti ovog listopada. S oko 550 sudionika iz trinaest zemalja iz cijelog svijeta, 1. Međunarodni festival i natjecanje zborova Adriatic Pearl počinje 30. listopada.

Važni datumi:

· 30. listopada | 20:30 sati                          Otvaranje | Međunarodni koncert (Dvorana Elafiti, Hotel Valamar Lacroma)

· 31. listopada, 1. i 2. studenog                  Međunarodni natjecateljski koncerti *  

                                                                         Dvorana Elafiti, Hotel Valamar Lacroma / Crkva Male Braće

· 31. listopada, 1. studenog                        Međunarodni zborski koncert *

                                                                         Kazalište Marina Držića / Dvorana Elafiti, Hotel Valamar Lacroma

- 2. studenog  | 20:00 sati                           Gala koncert & Grand Prix natjecanje

                                                                         (Dvorana Elafiti, Hotel Valamar Lacroma)

 

*  Pojedinosti o mjestima i terminima mogu se naći ovdje

Od 30. listopada do 3. studenog 2019. glazbeno ćemo se susresti sa 16 međunarodnih skupina koje će na ukupno 41 koncertu u Dubrovniku predstaviti raznovrstan i živopisan program. Natjecateljski koncerti daruju nam sjajnu priliku da prenesemo međunarodnu zborsku scenu u svoje domove.

"S velikom sam čašću pratila ideju da podržimo novo zborsko natjecanje u prekrasnom Dubrovniku", rekla je Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije.

"Izuzetno mi je drago što sudjeluju zborovi iz inozemstva i iz Hrvatske; sigurna sam da će to biti sjajno glazbeno iskustvo za sve nas!"

"Ove godine smo tako sretni što smo započeli novo partnerstvo Grada Dubrovnika i Adriatic Pearla, međunarodnog festivala i natjecanja zborova te što imamo čast ugostiti međunarodne zborove u vašem povijesnom gradu. Ono što je zaista izvanredno jest da je u zborskoj glazbi ovih dana vrlo aktivna ne samo mlada, već i starija generacija!"

Ideja organizacije meeting music i direktorice Piroske Horváth o okupljanju mladih i starijih iz cijelog svijeta također je usvojena na ovom događaju. Od listopada 2016. godine, organizacija meeting music uvrstila je kategoriju "Zborovi umirovljenika" u seriju svojih glazbenih susreta, uspostavivši tako uvjerljiv trend.

Organizatori pozdravljaju međunarodni žiri u sastavu: Valerija Fischbach (HR), Yuval Ben Ozer (IL), Ole Farschou (DK) i Gábor Hollerung (HU). Sudionici dolaze iz Austrije, Belgije, Kine, Hrvatske, Indonezije, Izraela, Latvije, Norveške, Poljske, Portugala, Švedske i Tajvana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.