Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

„1813. - Verdi vs. Wagner“

06.07.2013.

18:18

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u opernom koncertu inspiranom ljubavnim prizorima iz Verdijevih i Wagnerovih glazbenih drama u režiji Giancarla del Monaca, među brojnim solistima, nastupit će i naša sopranistica Lana Kos

U sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara u opernom koncertu inspiranom ljubavnim prizorima iz Verdijevih i Wagnerovih glazbenih drama u režiji Giancarla del Monaca, među brojnim solistima, nastupit će i naša sopranistica Lana Kos koja nakon Verone debitira i na Ljetnim igrama, 12. srpnja  ispred crkve sv. Vlaha. Imaginarni susret ova dva najslavnija operna skladatelja 19. stoljeća, vršnjaka Verdija i Wagnera koji se za života nikada nisu susreli, a koji će biti upriličen u opernom programu „1813. - Verdi vs. Wagner“, osmislio je Giancarlo del Monaco koji je na scenu postavio brojne produkcije među kojima se ističu one u kazališnim kućama Barcelone, Berlina, Bologne, u Buenos Airesu, Los Angelesu, Madridu, Münchenu, milanskoj La Scali, Montpellieru, njujorškoj Metropolitan operi, na Festivalu d'Orange te u Parizu, Rimu, Tel Avivu, Veneciji, Washingtonu i Beču. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.