Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:18 / 17.08.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

70. DLJI: Najmlađi uživali u pričama dubrovačkog kraja uz Jasnu Held

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Pripovjedačica Jasna Held održala je jučer, u okviru popratnog programa Igara "Ključevi od grada" za djecu i mlade, pripovjedaonicu narodnih priča dubrovačkog kraja iz zbirke Baltazara Bogišića, pred najmlađom festivalskom publikom u vrtu biskupijskog sjemeništa na Jezuitima.

Sjajna pripovjedačica pokazala je jučer svoje umijeće pripovijedanja narodnih bajki i priča sakupljenih u okolici Dubrovnika u vrtu biskupijskog sjemeništa na Jezuitima pred brojnom dubrovačkom dječicom, ali i mnogim zainteresiranim odraslima.

Jasna Held i prošle je godine na Igrama u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni pripovijedala narodne priče dubrovačkog kraja i okupila najmlađu festivalsku publiku u velikom broju te ih odvela u svijet narodnih priča i bajki iz okolice Dubrovnika.

U sklopu programa razvoja publike Ključevi od grada, koji se odvija drugu godinu zaredom, do kraja jubilarne festivalske sezone održat će se trodnevna radionica za mlade udruge BoliMe 19., 20. i 21. kolovoza u Palači u ulici Braće Andrijića. Posljednji dan radionice sa srednjoškolcima, koju vode Adrian Pezdirc i Marina Vitković, 21. kolovoza u 18 sati održat će se okrugli stol za zainteresiranu javnost na temu radionice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.