Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:39 / 14.07.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

70. DLJI: Premijera dokumentarca "Grad od Igara, Igre od Grada"

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom premijerno će prikazati prvi dio dokumentarnog filma "Grad od Igara, Igre od Grada" podnaslovljenog "Prvih sedam desetljeća" scenarista Vedrana Benića i redatelja Lukše Benića večeras u 21.30 sati u Ljetnom kinu Jadran.

Ulaz na projekciju filma, napravljenog povodom 70. obljetnice festivala, je slobodan.

Dokumentarni film "Grad od Igara, Igre od Grada" znakovito je podijeljen u dva dijela.

Prvi dio naziva "Prvih sedam desetljeća" priča je o festivalu koji je s Dubrovnikom srastao i u Dubrovniku pronašao svoje istinsko utočište, ne samo zbog umjetnika koji su stvarali program i dolazili nastupati na jedinstvenim pozornicama, već i zbog građana koji su Igre prihvatili kao nešto bez čega Dubrovnik jednostavno ne bi bio – Dubrovnik. Kroz arhivske snimke i sjećanja sudionika prvi dio dvodijelnog dokumentarca na nepretenciozan način oslikava sedam desetljeća zajedničkoga plova Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Drugi dio filma naziva "Sjećanje na budućnost" kroz razmišljanja relevantnih sugovornika traga za odgovorom ili makar dijelom odgovora na pitanje kako dalje, a prikazat će se 19. kolovoza, također u Ljetnom kinu Slavica.

Nakon premijernih projekcija na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, filmove će najesen emitirati i Hrvatska televizija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.