Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

70. DLJI: Radionica video 'igre' u Festivalskoj palači

22.07.2019.

17:11

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Multimedijalni umjetnik Ivan Marušić-Klif upoznat će djecu Dubrovnika s tehnikama projekcije videa na objekte u prostoru na radionici koja će se danas u 19 sati održati u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Preporučena dob za sudjelovanje na ovoj radionici je 11+ godina.

Video igra u svom nazivu upućuje na igru. Ivan Marušić-Klif jedan je od najpoznatijih hrvatskih multimedijalnih umjetnika na području interaktivnih instalacija i videa koji i u svom umjetničkom radu redovito koristi - igru.

Ova radionica želi djeci prenijeti lakoću igranja tehnologijom, bez opterećivanja detaljima tehničke konstrukcije i programiranja. Polaznici će moći naučiti što je to video mapiranje, upoznati se s osnovnim alatima, isprobati upravljanje unaprijed složenim video-mapping setom te ubaciti pokoju vlastitu fotografiju ili video klip. Opušteno preispitivanje mogućnosti i granica tehnologije najbolje je znanje koje umjetnici mogu prenijeti djeci.

Ivan Marušić-Klif je i autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju site-specific instalaciju Lambda dobio je nagradu Vladimir Nazor. Autor je i video projekcija u predstavi Hamlet čija nas premijera očekuje 27. srpnja na Lovrjencu.

Popratni program razvoja publike "Ključevi od grada" donosi više programa za djecu na 70. Igrama. U kolovozu će se održati radionice "Kako nastaje predstava", "Boli me: anatomija srama", zatim propovjedaonica Jasne Held te lutkarska predstava "Bijesni Orlando" i premijerne izvedbe glazbeno-scenskog djela "Mali princ".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.