Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

70. DLJI: Svjetski majstori jazza Avishai Cohen Trio na taraci Revelina

23.07.2019.

13:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre/ Didier Peron

Dubrovačke ljetne igre/ Didier Peron

Foto: - / -

Ljubiteljima jazza 70. Dubrovačke ljetne igre donose pravu poslasticu – ugledni trio Avishai Cohena koji će pod pokroviteljstvom Matercarda nastupiti na jednoj od najljepših otvorenih pozornica, taraci tvrđave Revelin večeras u 21.30 sati.

Tijekom svoje dugogodišnje glazbene karijere basist Avishai Cohen, vođa trija u kojem su i klavirist Elchin Shirinov te bubnjar Noam David, ostvario je suradnju s nekim od najuglednijih svjetskih glazbenika kao što su Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Kurt Rosenwinkel, Nnenna Freelon i Alicia Keys, a surađivao je i s najvećim svjetskim orkestrima poput Londonskog i Izraelske filharmonije.

Kritika za njegove koncerte tvrdi da su 'jedinstveni i neponovljivi te prava privilegija za sve prisutne sretnike', a časopis DowBeat naziva ga 'jazz vizionarom globalnih razmjera'. Pronalaskom savršene glazbene kombinacije, Cohen je sa svojim triom izdao tri studijska albuma: "Gently Disturbed", "From Darkness" te posljednji "Arvoles", prije svega mjesec dana, kojim je publici podario 'zagonetnu, mističnu, čarobnu, ali izvanserijsku' glazbu pod utjecajem klasičnog jazza i klasične glazbe, be-bopa i hard-bopa, swinga, hip-hopa i afričko-karipskih ritmova.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama kroz povijest su nastupili brojni legendarni svjetski jazzisti, među kojima su i Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Michel Camilo, Nnenna Freelon, Dee Dee Bridgewater i Gregory Porter, a u ovu elitu svjetskog jazza sada možemo dodati i Avishai Cohena, koji sasvim je sigurno zadovoljava sve kriterije izvrsnosti.

Ulaznice za jedinstvenu festivalsku jazz večer dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 posto pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 posto popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kuna donosi voucher za 30 posto popusta na festivalske suvenire.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.