Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

71. DLJI: Dva festivalska Linđova nastupa u parku Gradac

22.07.2020.

14:03

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo publiku očekuju i na ovogodišnjim, 71. Dubrovačkim ljetnim igrama, i to večeras te idući petak, 31. srpnja 2020. s početkom u 21.30 sati u parku Gradac.

Za ovogodišnja dva festivalska nastupa Linđo je pripremio raznovrstan i zanimljiv program, prilagođen epidemiološkim preporukama, a uključuje potkolo, konavoski svadbeni ples koji se pleše u polukrugu, a izvodi uz pratnju lijerice baš kao i poskočica linđo.

Plesat će se i tanac s otoka Suska, ples karakterističan za taj mali otok u sjevernom Jadranu, poznat po kratkoj i šarenoj ženskoj nošnji i upravo tom plesu. Nakon graciozne izvedbe starih splitskih plesova, večer će zaključiti uvijek rado viđeno bunjevačko kolo. Program upotpunjuju glazbene točke u izvedbi orkestra, klape i zbora ansambla.

Folklorni ansambl Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a njegove tradicionalne festivalske nastupe koji svjedoče i slave bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine, uvijek rado posjećuje kako strana tako i domaća publika.

Ulaznice su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.