Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

71. DLJI: Prvi festivalski nastup Folklornog ansambla Linđo u parku Gradac

23.07.2020.

10:51

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Na zadovoljstvo festivalske publike, na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama ne izostaju tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo, a prvi od ukupno dva ovogodišnja festivalska nastupa održan je sinoć, 22. srpnja u parku Gradac.

Idući je na programu u petak, 31. srpnja, također u parku Gradac s početkom u 21.30 sati.

Iako prilagođen epidemiološkim preporukama, Linđov ovogodišnji plesni program raznovrstan je i zanimljiv, kako se sinoć uvjerila publika na Gradcu koja je vidno uživala. Linđovci su izveli potkolo, konavoski svadbeni ples, kao i neizostavnu poskočicu linđo. Plesao se i tanac s otoka Suska, ples karakterističan za taj mali otok u sjevernom Jadranu, poznat po kratkoj i šarenoj ženskoj nošnji. Nakon graciozne izvedbe starih splitskih plesova i glazbenih točki u izvedbi orkestra, klape te zbora ansambla, večer je zaključilo uvijek rado viđeno bunjevačko kolo.

Ulaznice za Linđov nastup 31. srpnja u parku Gradac dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.