Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

71. DLJI: Zagrebački plesni ansambl oduševio festivalsku publiku

20.07.2020.

11:42

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: - / -

Zagrebački plesni ansambl je izvedbom jedne od ponajboljih recentnijih plesnih predstava "Gore", nastaloj prema koreografiji Ferenca Fehéra, oduševio festivalsku publiku sinoć, u nedjelju 19. srpnja, u parku Gradac.

Svojom najnovijom produkcijom „Gore“, Zagrebački plesni ansambl kroz Plesnu mrežu Hrvatske predstavio je svoj pomlađeni i sve ženski postav.

„Gore“ je predstava o zajedničkom putovanju šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu. Dinamična izvedba prikazala je životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Izvedeni amazonski freestyle pokreti opisali su iznimnu solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.

Fizički zahtjevna koreografija koju je sjajno iznio snažan ženski kolektiv Zagrebačkog plesnog ansambla, izazvala je oduševljenje i gromoglasan pljesak publike, a već ovu srijedu 22. srpnja, u parku Gradac na programu je prvi od dva festivalska nastupa Folklornog ansambla Linđo, s početkom u 21.30 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.