Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

72. DLJI: Dječje priče u Kabogi čita Sanja Polak

04.08.2021.

13:30

Autor: Radio Dubrovnik

DLJI

DLJI

Foto: - / -

Renomirana hrvatska književnica i učiteljica Sanja Polak u četvrtak, 5. kolovoza u 10 sati najmlađu festivalsku publiku u ljetnikovcu Bunić-Kaboga odvest će na Putovanje kroz svijet Pauline P. Program je ostvaren u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama te uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

Zbog ograničenog broja mjesta, besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni u Festivalskoj palači.

Djeca u dobi od 4 do 14 godina će u Kabogi imati prilike čuti svih sedam priča o avanturama Pauline P. Putovanje kroz svijet ovog književničinog lika sastoji se od Dnevnika Pauline P., Drugog dnevnika, Pobune, Gorskog, Morskog i Skijaškog dnevnika te Priča s plaže.

Sanja Polak je književnica i učiteljica, a osim u školi, radi i u izdavačkoj kući Mozaik knjiga gdje uređuje časopis za djecu Prvi izbor. Do sada je napisala mnogo scenarija za dječje emisije Hrvatskoga radija, nekoliko scenarija za emisije Dječjeg i obrazovnog programa Hrvatske televizije, nekoliko čitanki i udžbenika za hrvatski jezik i matematiku te jedanaest knjiga za djecu.

Često gostuje u knjižnicama i osnovnim školama. Za roman Drugi dnevnik Pauline P. osvojila je nagradu Mato Lovrak, za zbirku pripovijedaka Petrica Pričalica nominirana je za međunarodnu nagradu Mali princ, za roman Morski dnevnik Pauline P. nagrađena je Posebnim priznanjem Nagrade Grigor Vitez, drugi put je nominirana za međunarodnu nagradu Mali Princ i odabrana je na IBBY Honour List 2016 (IBBY-jevu Časnu listu 2016.).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.