Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

72. DLJI: Slovenska "Proslava" večeras i sutra u Lazaretima

18.07.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

DLJI/ Damjan Švarc

DLJI/ Damjan Švarc

Foto: - / -

Predstava „Proslava“ prema tekstu Ivora Martinića u režiji Jana Krmelja i produkciji Slovenskog narodnog gledališča Maribor nastala je u sklopu projekta Port of Dreamers, a festivalska publika može je vidjeti večeras i sutra, 18. i 19. srpnja u 21:30 u Lazaretima.

Predstava je na slovenskom s titlovima na hrvatskom jeziku.

Političarka zastupnica u Europskom parlamentu, Šef protokola, Političar, Savjetnica i Asistent, likovi su ove drame koju je, prema osobnoj i stvarnoj priči Iranca i političkog migranta Navida Fadaeea Nazera, napisao jedan od najistaknutijih i najnagrađivanijih hrvatskih dramskih pisaca mlađe generacije Ivor Martinić, a suprotstavlja birokratsku percepciju ljudskog života i šokantnu priču stvarnog čovjeka. Praizvedba je održana 30. rujna 2020. na Maloj sceni Slovenskog narodnog gledališča Maribor u sklopu projekta Luka sanjara, sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Redatelj, scenograf i oblikovatelj svjetla je Jan Krmelj, dramski ansambl predstave čine Ksenija MišičMaša ŽilavecVojko BelšakMatevž Biber i Petja Labović, dramaturg je Vili Ravnjak, kostimografkinja Špela Ema Veble, skladatelji Gašper Torkar i Julija Đorđević.

Projekt Port of Dreamers (Luka sanjara) unutar kojeg je nastala predstava, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz programa Kreativna Europa – potprogram Kultura, a bavi se stogodišnjom poviješću migracija na europskom kontinentu. Ulaznice za predstavu dostupne su online na mrežnim stranicama festivala www.dubrovnik-festival.hr te putem servisa www.ulaznice.hr , ali i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena svakim danom od 9:00 do 21:30 sati te na lokacijama izvedbi dva sata uoči početka programa. Uz kupnju Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite t e preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde, što podrazumijeva održavanje fizičke distance od jednog sjedećeg mjesta uz obvezno nošenje maski.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.