Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

72. DLJI: Završni koncert majstorske gitarističke radionice Petrita Çekua

24.07.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

DLJI/ Marin Frka

DLJI/ Marin Frka

Foto: - / -

Završni koncert polaznika majstorske gitarističke radionice Petrita Çekua održat će se večeras u 21 sat u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Ulaz je slobodan, no zbog ograničenog broja mjesta, besplatne ulaznice je potrebno preuzeti ranije na blagajni u Festivalskoj palači.

Majstorska radionica za gitaru i komornu glazbu koju vodi istaknuti gitarist i miljenik festivalske publike Petrit Çeku održava se od 18. do 24. srpnja u Umjetničkoj školi Luke Sokočevića, u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Siftung.

Fokus majstorske radionice je na interpretaciji, izražajnosti i općem umjetničkom razvoju glazbenika, a pet je polaznika iz Slovenije, Hrvatske i s Kosova, uz sudjelovanje tri učenika iz Dubrovnika. Završni koncert polaznika održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u 21 sat. Besplatne ulaznice mogu se, do isteka zaliha, preuzeti na blagajni u Festivalskoj palači.

Petrit Çeku još će jednom nastupiti pred publikom 72. Igara i to 23. kolovoza u atriju Kneževa dvora. Na programu gitarističkog recitala djela su Bacha, Mozarta i van Beethovena u prvom dijelu, te Listeša, Barriosa i Ville-Lobosa u drugom dijelu programa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.