Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Allons enfants" prva premijera Dubrovačkih ljetnih igara

28.07.2013.

00:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi premijerni naslov dramskog programa 64. dubrovačkih ljetnih igara je autorski projekt Boba Jelčića i Nataše Rajković „Allons enfants“ koji će večeras biti odigran u Gradskoj vijećnici i ispred nje u 21.30 sati.

Prvi premijerni naslov dramskog dijela programa 64. dubrovačkih ljetnih igara je autorski projekt Boba Jelčića i Nataše Rajković „Allons enfants“ koji će večeras biti odigran u Gradskoj vijećnici i  ispred vijećnice, Kazališta Marina Držića i Gradske kavane. Kako je najavljeno, predstava se bavi aktualnim ali i drugim problemima grada i temama njegovih stanovnika. Nataša Rajković i Bobo Jelčić, 2004. godine ostvarili su autorski projekt "Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje", jedan od najzanimljivijih kazališnih događanja u bogatoj povijesti teatra Igara za koji su dobili nagradu Orlando. Predstava „Allons enfants“ naslov posuđuje od istoimene drame Iva Vojnovića ali ova suvremena verzija događa se u vremenu drugačijih modela vlasti, političkih interesa i skale vrijednosti. Uz redatelje Boba Jelčića i Natašu Rajković, asistenticu Petru Jelaču te Alen Kozina i Bojan Gagić  za video i ton. Članovi Festivalskog dramskog ansambla su Perica Martinović, Marija Škaričić, Dina Puhovski, Nikša Butijer, Marko Makovičić, Siniša Ružić, Krešimir Mikić, Edi Jertec,Jerko Marčić i građani grada Dubrovnika odabrani tijekom lipnja na audicijama. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.