Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Amor u Knjižnici": Prijavite se na natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu!

29.01.2019.

09:40

Autor: Radio Dubrovnik

Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / -

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik povodom Valentinova raspisale su 1. Natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme pod nazivom "Amor u knjižnici", i to u dvije kategorije: za učenike osnovnih škola od petoga do osmoga razreda te za učenike srednjih škola.

Cilj ovoga natjecanja poticanje je i promoviranje literarnog stvaralaštva mladih te stvaranje prigoda u kojima se mogu upoznati s osobama sličnih interesa i s njima podijeliti svoja iskustva.

Uz suradnju s nastavnicima i profesorima hrvatskoga jezika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola prosudbeno će povjerenstvo za čitanje i ocjenjivanje pjesama u sastavu: akademik Luko Paljetak, profesorica hrvatskog jezika Tajana Martić i dipl. knjižničarka i književnica Renata Zlatković, od zaprimljenih radova izabrati tri najljepše ljubavne pjesme u obje kategorije.

Rok do kojega dubrovačke  škole mogu dostaviti radove je 4. veljače 2019. godine na e-mail adresu: informacijska.sluzba@dkd.hr

Na završnoj svečanosti "Amor u knjižnici" na Valentinovo 14. veljače u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, uz glazbena intermezza mladih glazbenika, čitat će se najbolja ostvarenja, a pobjednike natjecanja očekuju atraktivne nagrade.

Program se odvija uz financijsku potporu Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.