Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Avanture Željana Rakele u ritmu motorkotača

08.10.2019.

10:11

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Dubrovačke knjižnice ugostit će splitskog motoavanturista Željana Rakelu u "Putositnicama utorkom" večeras u 19 sati, koji će održati putopisno predavanje i predstaviti svoju knjigu "300 000 kilometara motoavanture".

Rakela, čovjek koji živi da bi vozio i vozi da bi živio jer svako putovanje, kako tvrdi, čovjeka čini barem malo boljim, jedan je od rijetkih koji semogu pohvaliti da su na jednom te istom motociklu u svega sedam godina obišli čak pet kontinenata prevalivši pri tome vrlo zahtjevnih 300 000 kilometara u svim cestovnim i vremenskim uvjetima.

Ovaj splitski motoavanturist i zanesenjak na svom je BMW R 1200 GS Adventureu skupljao doživljaje i iskustva od užarene Sahare preko Murmanska do najsjevernije točke Europe, ledenog Nordkappa, od najvruće pustinje na svijetu Dašt-e Luta u Iranu do hladnih Himalaja, potom uzduž i poprijeko Zemaljskom kuglom, od egipatskih piramida i najvećeg slanog jezera u Sahari Chott El Jerida preko niza europskih država do Sjeverne Amerike i njenih prostranstava, od brdovitog Balkana do bespuća daleke Australije.

Svoja nevjerojatna avanturistička iskustva opisao je u knjizi koju će predstaviti dubrovačkoj publici, a prenijet će i znanje kako i najsmjeliji snovi mogu postati stvarnost, ako je želja za putovanjem u nepoznato dovoljno snažna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.