Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bacači sjenki i "Bitka na Neretvi" u Lazaretima

12.09.2016.

09:09

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Art radionici Lazareti gostovat će večeras "Bacači sjenki" s predstavom "Bitka na Neretvi" u režiji Borisa Bakala. Nakon zvedbi u Laubi i Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu te gostovanjima u Opatiji i Bitoli, 'Bitka na Neretvi' kreće na svoju jadransku turneju s izvedbama u Dubrovniku i Splitu.

Ovaj antispektakl je razgovor dvojice umjetnika koji nastoje pomiriti svoje zapletene i suprotstavljene sudbine. Izvedba je presjek povijesnih i osobnih realiteta i fikcija koje nadilaze općeprihvaćene okvire sadašnjosti. "Bacači Sjenki"  su afirmirana zagrebačka neprofitna umjetnička platforma koja je u svom 15-godišnjem umjetničkom i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz 30 zemalja svijeta te realizirala  50-tak edukativnih, kazališnih, filmskih projekata i manifestacija. Izvedba "Bitke na Neretvi", najnovije produkcije "Bacača sjenki", je u 20 sati u Lazaretima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.