Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Bach in the Subways" - koncertni vikend na otvorenom

25.03.2022.

12:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Bach in the Subways" - koncertni vikend na otvorenom

"Bach in the Subways" - koncertni vikend na otvorenom

Foto: DSO / -

Dubrovački simfonijski orkestar ove se godine uključio u globalnu inicijativu "Bach in the subways", pokrenutu 2011. godine s ciljem obilježavanja rođendana ovog velikog skladatelja.


Diljem svijeta profesionalni glazbenici i amateri izlaze na ulice, trgove, aerodrome, podzemne željeznice svirajući skladbe J.S. Bacha kao poklon svojim sugrađanima. Ova vrijedna inicijativa polazi od ideje da glazba pripada svima onima koji je žele slušati i doživjeti, potpuno besplatno.

Dubrovački simfonijski orkestar tako će glazbu pokloniti svojem Gradu od petka do nedjelje.

Večeras u 20 sati u Saloči od zrcala održat će se prvi koncert na kojem će nastupiti Gudački komorni ansambl DSO-a uz maestra Ivana Huta i koncert majstoricu Đanu Kahriman.

U subotu 26. ožujka u 12 sati pod voltima Sponze zasvirat će Puhački kvintet DSO-a, a finale manifestacije održat će se u nedjelju 27. ožujka u 11 i 15 sati na taraci Sponze. Nastupit će Gudački komorni ansambl i Puhački kvintet DSO-a uz maestra Ivana Huta. Naravno, na programu su djela J. S. Bacha.

"Pozivamo sve naše sugrađane da jutra ovog vikenda provedu na Stradunu u šetnji i uživaju uz melodične skladbe Orkestra!", poručuju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.