Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Benić i Ćosić u konkurenciji za najbolju publicističku knjigu

27.05.2013.

12:47

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Žiri Jutarnjeg lista za najbolju publicističku knjigu objavljenu tijekom 2012. godine među dvanaest nominiranih autora izabrao je Vedrana Benića i Stijepana Ćosića.

 „ Dubrovački spomenar - Sentimentalno putovanje sjećanjem na Grad„ u izdanju ArsIrisa iz Zagereba Vedrana Benića oslikava intimnu i osobnu autorovu sliku grada i zanimljivo je podsječajuće publicističko štivo koje je već bilo nominirano za nagradu Kiklop u istoj konkurenciji. Stjepan Ćosić, zajedno sa Zoranom Grijakom, autor je knjige „Figure politike - Lujo Vojnović i Robert William Seton-Watson“ u izdanju Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. Uz tekstove i korespondenciju britanskog političara Setona-Watsona, posebno je zanimljiva prvu put objavljena detaljna biografija i politička aktivnost povijesničara Luja Vojnovića, brata dramatičara Iva Vojnovića. Žiri je ove godine radio u sastavu: Vlaho Bogišić (predsjednik), Davor Butković, Željko Ivanjek, Željko Krušelj, Tvrtko Jakovina i Branko Matan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.