Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Besplatna tura za mlade "Duhovi i misteriji grada Dubrovnika"

04.10.2020.

12:16

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U organizaciji Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica i Marije Milovac iz "Haunted Dubrovnik", u srijedu 7. listopada 2020. bit će održana tura „Duhovi i misteriji grada Dubrovnika“ namijenjena mladima od 12 godina pa nadalje.

Tura je osmišljena kao rezultat nadahnuća i ljubavi prema bogatoj dubrovačkoj povijesti, folkloru i legendama i mali je prozor u stari, mračni i mistični svijet Dubrovnika koji je ispunjen pričama o jadu, tragičnim ljubavima, duhovima i utvarama, ukletim mjestima, bolestima, kažnjavanjima i smaknućima, anegdotama  i tajnama.

Šetnja kreće s Boninova u 17:30 sati, od mjesta gdje su danas lokoti zaljubljenih, zatim prema trima crkvama sve do ljetnikovca Skočibuha. Šetnja dalje ide prema zgradi Sveučilišta koja je prvotno bila gradska bolnica, preko ljetnikovca obitelji Pucić, a onda do parka Gradac. Tu se pruža prekrasan pogled prema moru, a čut će se i neke manje poznate priče o utvarama na Lokrumu. Slijedi silazak kroz pilarske uličice, zastajanje pokraj vile Dubravke sve do  posljednje postaje uvale od Pila gdje će se čuti legende iza Lovrijenca i Bokara.

Tijekom cijelog puta različite povijesne lokacije skrivaju ukleta mjesta, mračne i tragične priče i zanimljive legende, a šetnja ide u večernjim satima kad je najbolja atmosfera, kako bi se svi okupili oko plahe svjetlosti starog fenjera i naučimo priče iz bogatog dubrovačkog legendarija, mračnog folklora i mistične povijesti.

Prijave za sudjelovanje u turi “Duhovi i misteriji grada Dubrovnika” su obavezne i primaju se na mail djecji@dkd.hr ili u inbox Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica (https://www.facebook.com/djecjiodjeldkd/). Broj polaznika je ograničen!

Ovo događanje organizirano je u sklopu manifestacije Dani europske baštine 2020. koji se ove godine održavaju pod motom „Baština i obrazovanje – učenje za život“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.