Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Blaćani uživali u Večeri ljubavnih riječi

17.02.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Blaćani uživali u Večeri ljubavnih riječi

Blaćani uživali u Večeri ljubavnih riječi

Foto: Narodna knjižnica Blato / -

U mjesecu ljubavi Narodna knjižnice Blato organizirala je u srijedu u Domu kulture u Blatu "Večer ljubavnih riječi".

Na samom je početku prisutne pozdravila ravnateljica Nina Cvitković Đone. Ljubav pokreće svijet bilo da se radi o romantičnoj, roditeljskoj, prijateljskoj svaka od njih je posebna i čini nas sretnijima. Mnogi su pisali i govorili o ljubavi, a o ljubavi prema pisanju sa spisateljicama Katy Lind i Maricom Žanetić Malenicom razgovarala je Franciska Jurišić Bačić.

Katy Lind je pseudonim pod kojim piše autorica ljubavnih romana Katarina Linardić. Pisanje joj je hobi jer radi u turističkom sektoru te ima firmu koja se bavi programiranjem i prodajom. Prvi roman Otok sreće izdala je na nagovor supruga 2017 godine, a danas iza sebe ima izdanih sedam romana i sedam kratkih priča o Škotima i kaubojima.

Marica Žanetić Malenica je umirovljenica koja je većinu radnoga vijeka obavljala novinarske poslove u redakciji glasila HEP Vjesnik prateći područje elektroenergetike. Deset godina je bila suradnica mjesečnika za žene Zaposlena. Do danas je izdala šet knjiga, a članica je Umjetničke likovno-pjesničke unije Vlaho Bukovac Split, Hrvatskog književnog društva Rijeka te HDKDM – Kluba prvih pisaca (2020.).

Uz pjesme Marice Žanetić Malenice i ulomke iz knjiga Katy Lind prisutni su se upoznali i s nekoliko zanimljivosti koje su specifične za Valentinovo.

Večer ljubavnih riječi mogla se pratiti i putem youtube kanala Narodne knjižnice Blato. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.