Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Bobočka" u KMD-u, a "Macbeth After Shakespeare" i "Rita Klaus" odgođeni

13.03.2020.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Kazalište Marina Držića

Kazalište Marina Držića

Foto: - / -

Tjedan u Kazalištu Marina Držića obilježit će gostovanje predstave koje dugi niz godina u Hrvatskoj oduševljava publiku. Punih sedam godina je prošlo otkad je Ecija Ojdanić zaigrala "Bobočku" Miroslava Krleže na Velikoj Sceni KMD-a.

Femme fatale iz Krležinog kanonskog romana se vraća večeras u 20 sati na Veliku scenu kazališta Marina Držića.


Bobočka je istovremeno privlačna, hrabra, empatična i strastvena, ali hirovita, pogubna, hladna i okrutna. Njezina je najveća težnja ona za slobodom, a u suvremenoj adaptaciji Ane Tonković Dolenčić i režiji Ivana Lea Lema – ona sada progovara sama o sebi, iz vlastite perspektive. Iz prvog lica stvari izgledaju drugačije…

Njemački dramatičar, pjesnik i esejist Heiner Müller (1929-1995) smatra se najvećim njemačkim dramatičarom 20. stoljeća poslije Bertolta Brechta. Müllerov neortodoksni prijevod ‘Macbeth after Shakespeare’ ostao je zabilježen u analima istočnonjemačke kazališne kritike, a  predstavu je režirao Ivica Buljan.

Rezervacije ulaznica na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: www.ulaznice.hr // Više informacija o cjelokupnom programu Kazališta Marina Držića na www.kmd.hr

Predstava "Macbeth After Shakespeare" u izvedi Mini Teater iz Slovenije trebao se održati 15. ožujka, ali je odgođena za listopad, jednako kao i premijera predstave "Rita Klaus" u koprodukciji s Hauptstadtkulturfonds i radialsystem Berlin, koja je na repertoaru bila 21. ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.