Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bogat glazbeni program za prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe

20.06.2020.

13:09

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u nedjelju 21. lipnja, u Dubrovniku će se na različitim lokacijama održati niz glazbenih događanja. Jubilarnu desetu godinu za redom na prvi dan ljeta u 5 sati ujutro u amfiteatru na Srđu održat će se tradicionalni koncert "Pozdrav ljetu" Ane Rucner.

Poznate skladbe klasične i popularne glazbe izvest će uz pratnju svestranog i karizmatičnog hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića.

U 11 sati ispred Kneževog dvora, koncert će održati mješoviti zbor Libertas pod vodstvom dirigenta Viktora Lenerta, s raznovrsnim repertoarom od evergreena do duhovne glazbe te zbor i orkestar Umjetničke škole Luka Sorkočević pod dirigentskom palicom Slobodana Begića.

Posljednja glazbena poslastica u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, povodom Svjetskog dana glazbe, održat će se ispred crkve sv. Vlaha, gdje će s početkom u 20.30 sati snage udružiti ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Folklorni ansambl Linđo i Dubrovački simfonijski orkestar.

Folklorni ansambl Linđo priprema nastup svog tamburaškog orkestra pod vodstvom voditelja orkestra Enesa Omerčahića kao i nastupe mješovite i muške klape (a capella i uz instrumentalnu pratnju) pod vodstvom voditelja zbora Vedrana Ivankovića.

Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će sa svojim gudačkim sastavom pod vodstvom violinistice Mirabai Weismehl Rosenfeld, a izvesti će djela Vivaldija, Boccherinija i Brittena, ali i nekoliko svima dobro poznatih brojeva iz popularnog repertoara.

Ispred orkestra nastupit će i Brass kvartet DSO-a u sastavu Damir Butigan, Toni Kusar, Martin Hrćan i Džemal Cakić te udaraljkašica Karmen Pervitić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.