Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bogat program za Svjetski dan glazbe

20.06.2019.

20:17

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u petak 21.lipnja u gradu Dubrovniku na različitim lokacijama održat će se niz bogatih glazbenih događanja, od nastupa Ane Rucner na Srđu, potom i koncerta mješovitog zbora Libertas te na kraju dana posebnog događaja.

Tradicionalno, već devetu godinu za redom na prvi dan ljeta, 21.lipnja u pet sati ujutro, održat će se autorski festival Ane Rucner "Ana u Gradu", a osim prekrasnih zvukova Aninog violončela uz pratnju pijanista Darka Domitrovića posjetitelji će uživati i u sjajnom repertoaru naše ugledne sopranistice Sandre Bagarić.

Ovo prekrasno iskustvo svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, koji uživaju u izlasku prvog ljetnog sunca no ove godine doživljaj će biti dvostruk. Istog dana, u 20 sati u Sunset Beach Dubrovnik, Ana Rucner će svojim nastupom pozdraviti i zalazak prvog ljetnog sunca. 

Dubrovački javni autoprijevoznik Libertas osigurao je dva autobusa koji će u 4 sata ujutro s dvije lokacije prevoziti građane do Bosanke. Prvi autobus kreće u 4 sata ujutro s Pila i vozi direktno do Bosanke, a drugi autobus kreće u 4 sata s kolodvora sa stajanjem.

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i grada Dubrovnika, u 11 sati ispred crkve sv. Vlaha, koncert će održati mješoviti zbor Libertas, a na svom repertoaru pripremili su popularne evergreene.

Posljednja glazbena poslastica, u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Gradom Dubrovnikom i Midsummer Scene Festivalom koji započinje upravo na Svjetski dan glazbe, održat će se u 21 sat ispred crkve sv.Vlaha.

Dubrovački simfonijski orkestar pripremio je glazbeni spektakl za sugrađane i goste Dubrovnika, a orkestrom će ravnati indonezijski dirigent omiljen dubrovačkoj publici, Noorman Widjaja, dok će kao solist nastupiti Matej Meštrović, bez sumnje najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Sva glazbena događanja su besplatna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.