Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Born to Please" Saše Božića u Zagrebu

25.10.2015.

18:07

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazališni redatelj i dramaturg Saša Božić ostvario je svoj novi kazališni performans, autorski projekt „Born to Please“ koji je premijerno prikazan u zagrebačkom Teatru &TD. Radi se o projektu koji je proteklog ljeta pripreman u Dubrovniku.

Saša Božić poznat je dubrovačkoj publici po svojim projektima uglavnom prikazivanih na sceni Art radionice Lazareti ali i po jako dobro primljenoj predstavi "Skup Igre" na Dubrovačkim ljetnim imgrama koja je, iz nepoznatih razloga, igrana samo jednu sezonu. "Bor to Please" najsvježiji je autorski projekt Saše Božića. Radi se o predstavi koju je, kao ogledni dio procesa njenog nastanka, mogla vidjeti i dubrovačka publika u Lazaretima proteklog ljeta. Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski okušavaju se u njima nepoznatoj vještini pjevanja. Radi se  o slijedu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Projekt je ostvaren u produkciji Božićeve Umjetničke organizacije De facto i u koprodukciji  Sveučilište u Zagrebu, zagrebačkog Studentskog centra, udruge Kultura promjene, Teatar &TD i Art radionica Lazareti iz Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.