Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Božićni koncerti DSO-a u županiji

20.12.2021.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Dubrovački simfonijski orkestar priređuje svoje već tradicionalne božićne programe u ovo adventsko vrijeme, na radost publike. Ove se godine glazbena čarolija širi na prostor cijele Županije, i to u Korčulu, Metković i Čilipe.

U utorak 21. prosinca u 19 sati u Centru za kulturu Korčula održat će se prvi „putni“ koncert DSO-a. Nastupaju: B&P septet DSO-a i Gudački komorni ansambl DSO-a, pod ravnanjem maestra Ivana Huta te solističke nastupe Vida Veljaka na violončelu i tenora Roka Radovana. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Grada Korčula i Centra za kulturu Korčula.

U srijedu 22. prosinca u 20 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković, DSO ponovno nastupa u istom sastavu, sudjelujući na manifestaciji Prosinačke svečanosti. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića.

U četvrtak 23. prosinca u 18 sati u Crkvi sv. Nikole Dubrovačkom simfonijskom orkestru pridružuju se Klapa Čilipi i Ženska klapa Cavtajke. Ovaj se koncert održava u okviru manifestacije Mirisi Božića u Konavlima. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i udruge Agroturizam Konavle. Važno je napomenuti da će dvije klape izvesti tri prigodna broja iz notnog izdanja „Konavoska svadba“ autora Krešimira Magdića.

Božićni program ovih koncerata bogat je i raznolik te prilagođen svim uzrastima. Uz odabrane klasične skladbe koje će izvesti Gudački komorni ansambl DSO-a, na programu će biti tradicionalne božićne pjesme u aranžmanu našeg Damira Butigana. Uz to, publika će uživati u izvedbama kao što su La musica di notte, dijelovi iz Orašara, valceru i brojnim drugim prigodnim skladbama.

Svi se koncerti održavaju pod pokroviteljstvom OTP banke.

Za sudjelovanje na koncertima potrebno je pridržavati se trenutnih mjera Stožera, a ulaz je besplatan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.