Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Calixto Ramirez u galeriji Otok Art radionice Lazareti

18.04.2015.

13:37

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U galeriji Otok Art radionice Lazareti otvorena je izložba meksičkog umjetnika Calixta Ramireza "Tijelo, grad i prašina".

Izložba u Dubrovniku rezultat je suradnje Art radionice Lazareti i galerije Škola iz Splita i prema riječima njene voditeljice Neli Ružić početak je moguće buduće suradnje splitskih i dubrovačkih umjetnika.  U svom radu Calixto Ramirez problematizira mogućnost djelovanja s minimalnim produkcijim uvjetima  koja dokumentira fotografijama i video radovima. Calixto Ramírez je vizualni umjetnik, rođen 1980. godine u Reynosi, Mexicu. Završio je  Akademiju likovnih umjetnosti La Esmeralda u Mexico Cityiju 2008. godine. Od 2013. godine živi i radi u Rimu.   Dobitnik je nagrade Bijenala mladih umjetnika u Monterreyu 2012. godine. U galeriji Otok predstavljen je njegov rad izborom fotografija i videa. Kustosica izložbe je Ivana Meštrov Izložba će biti otvorena do 28. travnja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.