Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ciklus predavanja Dubrovačke knjižnice

27.11.2018.

09:48

Autor: Radio Dubrovnik

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Jesensko-zimski ciklus predavanja „Putositnice utorkom“ Dubrovačke knjižnice započinju predavanjem „Biciklom po Sjevernoj Koreji“ Snežane Radojičić koje će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Snežana Radojičić, spisateljica i nomatkinja, putuje biciklom oko svijeta od 2011. godine. Za to vrijeme prošla je oko 55.000 km i obišla 40-ak zemalja Europe i Azije. Ova neumorna cikloturistica na svom je prijevoznom sredstvu sedam dana provela i u Sjevernoj Koreji. Koliko je teško otići tamo? Je li teško dobiti vizu? Može li se slobodno kretati? Što je istina, a što propaganda? Kako uopće izgleda život u toj zemlji? – pitanja su na koja će odgovoriti u svom putopisnom predavanju „Biciklom po Sjevernoj Koreji“. Tom prigodom Snežana Radojičić predstavit će i svoju tek objavljenu knjigu „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una“,  a bit će prikazni i dosada neobjavljeni videozapisi s putovanja po najzatvorenijoj zemlji u svijetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.