Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

„Čitaj mi!”: Darujte svoje knjige i slikovnice!

05.02.2019.

11:57

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U sklopu Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!”, Dubrovačke knjižnice organiziraju akciju pod glesom ”Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.

Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!”, poručuju iz Dubrovačkih knjižnica.

Prikupljaju se slikovnice i knjige za djecu, a svi koji su u mogućnosti mogu donijeti knjige u najbližu knjižnicu u ogranku (Cavtat, Gruž, Lapad, Mokošica, Montovjerna, Grad).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.