Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Čitanje s olovkom u ruci #4" s Jelenom Miholjević

23.11.2021.

08:27

Autor: Radio Dubrovnik

ARL

ARL

Foto: - / -

Čitanje s olovkom u ruci ovoga puta u Art radionicu Lazareti (lađa x) dovodi u goste Jelenu Miholjević, glumicu. Večeras u 19.30 s Jelenom će se razgovarati o interpretaciji lirskog teksta, čitateljskom i glumačkom iskustvu.

Približit će se teme: Što je uređivački posao, kako se formiraju poetski ciklusi, kakav je put od zapisa do pjesme i ostale tehnike kojima uređujemo poeziju, a imat ćemo priliku i čitati, njene do sada, neobjavljene pjesme.

Razgovor moderira Staša Aras.

Osim uživo možete pratiti i program online na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk

U srijedu 24. studenoga u 19 sati na čitateljskom klubu ARL radit će se na Jeleninim pjesmama. Retorska umijeća, javni govor, nastup, tekst, interpretacija, glas, intonacija i ostalo čega možda nismo svjesni dok govorimo samo su neke od tema koje planiramo istaknuti kroz radionicu, odnosno čitateljski klub.

Programska cjelina ČITANJE S OLOVKOM U RUCI provodi se u sklopu obilježavanja Godine čitanja i Nacionalne strategije poticanja čitanja. Aktivnosti podržava Ministarstvo kulture i medija RH

 

Na događanjima u ARL nužno je pridržavati se mjera fizičke udaljenosti, u zatvorenim prostorima nositi maske i koristiti dezinficijens za ruke, a vodit će se i evidencija posjetitelja sukladno važećim preporukama i mjerama za suzbijanje pandemije COVID-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.