Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Čupoglava" Jasne Held i bajke u Teatru Lero

05.03.2016.

09:20

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentski teatar Lero nastavlja s programom pripovijedanja bajki koji bi ove sezone trebao iznjedriti nove sadržaje namjenjene najmlađima ali i njihovim roditeljima. Tako će 5. ožujka Jasna Held izvesti programa bajki naslovljen "Čupoglava".

 Čupoglava je, nakon do sada odigranih naslova programa pripovjedana bajki: Tri zlatne jabuke i Bus ruzmarina, nastavak posebnog Lerovog  izvedbenog ciklusa namjenjenog djeci i mladima, projekta kojim želi u Dubrovniku uvesti, do sada, rijetku praksu umijeća i vještina pričanja bajki za djecu ali i njihove roditelje. Radi se o posebnom programu koji traje več nekoliko godina i koji  u tjednom ritmu u komornom prostoru Lerove scene u Lazaretima nudi zanimljivi svijet bajki, legendi i narodnih priča u izboru i interpretaciji Jasne Held. Dugogodišnje članice Teatra Lero i afirmirane pripovjedačice bajki s brojnim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovom prigodom, Jasna Held pripovjedat će izbor narodnih bajke pod naslovom Čupoglava  u subotu, 5. ožujka 2015. u 17 sati u Studentskom teatru Lero u Lazaretima. Ulaznice po cijeni od 10 kuna mogu se nabaviti pola sata prije početka izvedbe. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.