Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan planeta Zemlje: Izložba učenika Pomorsko-tehničke škole

19.04.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dan planeta Zemlje: Izložba učenika Pomorsko-tehničke škole

Dan planeta Zemlje: Izložba učenika Pomorsko-tehničke škole

Foto: Dubrovačke knjižnice / -

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja) učenici Pomorsko-tehničke škole večeras u 19 sati izložit će svoje radove u prizemlju Narodne knjižnice Grad nastale s namjerom poticanja svijesti o potrebi očuvanja prirodnog okoliša, mora, zelenih površina i šuma kao i prirodnih staništa riba, morskih biljaka i životinja.

Za izradu radova korišten je otpad koji je bačen i zaboravljen u prirodi, plastični predmeti, stiropor, konzerve i ambalaža.

Digitalne su se radionice preselile u Grad pod mentorstvom akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann, a u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama.

Ovom se izložbom želi pokazati što je STEAM nastava, odnosno kako suvremena nastava razvija vještine 21. stoljeća - komunikacije, kolaboracije, kritičkog mišljenja i dizajnerskih vještina.

Naime, STEAM je pojam koji podrazumijeva STEM nastavu uz dodatak A(rt), iz čega je vidljivo da se umjetnost koristi kao način da se potakne angažman, kreativno i kritičko razmišljanje o životu koji nas okružuje.

Izložba ostaje otvorena do ponedjeljka, 25. travnja radnim danima od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.