Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Đana Kahriman i Vid Veljak najavljuju povratak glazbe u Gradu

04.06.2020.

14:42

Autor: Radio Dubrovnik

DSO/ Božo Gjukić

DSO/ Božo Gjukić

Foto: - / -

Nakon više od dvomjesečne stanke koncerata na gradskim prostorima, ali i isto toliko dugog održavanja kontakta sa svojom publikom online koncertima, članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra Đana Kahriman i Vid Veljak napokon su ponovno zasvirali na omiljenoj dubrovačkoj pozornici, u Kneževu dvoru.

Ove mlade snage našega orkestra, a ujedno i vrhunski mladi solisti svojom su izvedbom nagovijestili povratak orkestra i glazbe na gradske prostore. Prvi takav koncert najavljen je za ovu subotu 6. lipnja u 11 sati ispred Dvora kada će članovi DSO-a svirati komornu glazbu.

Za ovu prigodu, glazbenici su izveli Passacagliu u g molu za violončelo i violinu na temu G.F. Händela, norveškog skladatelja Johana Halvorsena. Ovim videom Dubrovački simfonijski orkestar ujedno je htio i istaknuti kako u svojim redovima ima zaista vrhunske mlade glazbenike koji na najljepši način promoviraju dubrovačku kulturnu baštinu svijetu.

Ovaj projekt ostvaren je u suradnji s VSP video Dubrovnik i Dubrovačkim muzejima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.