Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas interaktivne pričaonice za Ukrajince

23.03.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Danas interaktivne pričaonice za Ukrajince

Danas interaktivne pričaonice za Ukrajince

Foto: Dubrovačke knjižnice / -

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus pričaonica za izbjeglice iz Ukrajine.

Program će voditi magistra ukrajinskog jezika i književnosti Marinka Ulaga u suradnji s Ivanom Puharić, također magistrom ukrajinskog jezika.

Prva pričaonica će se održati danas u 17:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad, a namijenjena je djeci od 6 do 10 godina.

Na pričaonicama će se čitati bajke na ukrajinskom jeziku, a polaznici će imati priliku naučiti pozdrave i osnovne riječi na hrvatskom jeziku. Na prvom susretu pročitat će se bajka “Djed i repa” autora Alekseja Tolstoja. Cilj je najmlađima olakšati integraciju u novo društvo pomoću interaktivnih pričaonica.

S obzirom na veliku zainteresiranost ukrajinskih roditelja za učenjem hrvatskoga jezika, u istim terminima će Ivana Puharić održavati satove razgovornog jezika u Narodnoj knjižnici Grad. Susreti će se organizirati u dogovoru s polaznicima, a ovim putem pozivaju se i dubrovačka djeca da se pridruže i upoznaju sa svojim vršnjacima iz Ukrajine i da kroz igru nauče pokoje nove riječi.

S obzirom na ograničen broj polaznika, svi zainteresirani mogu se javiti putem e-pošte na djecji@dkd.hr ili na Messenger Odjela za djecu i mlade danas do 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.