Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas online promocija prvog ovogodišnjeg dvobroja časopisa "Dubrovnik"

08.05.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Matica hrvatska

Matica hrvatska

Foto: - / -

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku, usprkos pandemijskim okolnostima, uspio je tiskati prvi ovogodišnji dvobroj svog časopisa za književnost, znanost i umjetnost "Dubrovnik", a bit će predstavljen online.

Časopis će predstaviti online, doskočivši korona vremenu i iskoristivši prednosti digitalne ere, predsjednica dubrovačkog ogranka Slavica Stojan, glavni urednik Davor Mojaš i član uredništva Ivan Viđen.

Novi (dvo)broj časopisa Dubrovnik u izdanju dubrovačkoga ogranka Matice hrvatske objavljen je usprkos svim nedaćama i izazovima u redovnome roku. Broj 1-2/2020. donosi niz zanimljivih tekstova raspoređenih u stalnim rubrikama i u dva tematska bloka: jednim se obilježava 300. obljetnica rođenja Rajmunda Kunića (1719.-1794.), a drugim 100. obljetnica rođenja Ratka Zvrka (1920.-1998.).

Prilagođavajući se neuobičajenim okolnostima koje vladaju ne samo u našoj domovini već i u svijetu, iz Matice pozivaju da iz sigurnosti svojih domova pogledate prvo on-line predstavljanje časopisa Dubrovnik kojega za vas i pred vama prelistavaju članovi uredništva: povjesničarka književnosti Slavica Stojan, pisac Davor Mojaš i povjesničar umjetnosti Ivan Viđen.

Budite prvi na prvome on-line predstavljanju nekog dubrovačkoga časopisa!
U petak, 8. svibnja 2020. godine u 18 sati snimku predstavljanja možete pogledati na internetskoj i facebook stranici Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku:


www.matica-hrvatska-dubrovnik.com
www.facebook.com/omhdubrovnik

Matica hrvatska časopis Dubrovnik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.