Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas otvaranje izložbe ''Neostvarena putovanja'' Želja Perkovića

28.05.2020.

10:55

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Otvorenje izložbe akademskog slikara Želja Perkovića “Neostvarena putovanja” upriličit će se danas u 16 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Serija slika ulja na platnu nastala je pod stalnim utjecajem Perkovićevih želja za putovanjima na bliska, a ujedno i egzotična odredišta.

Do izražaja svakako dolazi i slikareva strast prema ronjenju i podvodnim svijetom onako kako ga on vidi i doživljava.

"Podmorje i cijela paleta nijansi plave boje koja dominira tim radovima predstavlja mi apsolutno zadovoljstvo dok stvaram i radujem se svakoj novoj slici. Nikad nisam siguran koji će oblik broda ili podmorja biti na mojim slikama, a ista stvar je i s nijansama boja. Jedrenjaci sami po sebi predstavljaju želju za putovanjima i avanturom tako da su česta tema na mojim platnima, to je upravo ono što me čini sretnim i ispunjenim. Nadam se samo da će neka od mojih zamišljenih putovanja biti i realizirana", ističe autor izložbe.

Potpoljeni jedrenjaci sada su već prepoznatljivi kada je riječ o Perkoviću kao slikaru jer su na posljednjih desetak izložbi upravi oni bila tema.

Izložba ostaje otvorena u prizemlju Narodne knjižnice Grad do četvrtka 4. lipnja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.