Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas u podne izložba fotografija "Šarema zima u Uvali"

05.01.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga za mlade "Maro i Baro"

Udruga za mlade "Maro i Baro"

Foto: - / -

Izložba fotografija pod nazivom "Šarena zima u Uvali" autorice Katarine Radonić bit će optvorena danas u podne u Sunset Beach Baru u Uvali Lapad. Izložbu organizira Udruga za mlade Maro i Baro u sklopu programa "Šarene zime u Uvali".

Izložba je ostvarena uz suradnju Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Fotografije su nastale tijekom brojnih događanja koja su obilježila ovogodišnju manifestaciju. Autorica kroz tridesetak fotografija promatraču nudi osobni uvid u ono što se događalo u Uvali, ali emocije i trenutke koji su možda ostali sakriveni.

Katarina Radonić ljubav prema fotografiji počela je otkrivati još kada je imala 10 godina kada je u ruke primila svoj prvi fotoaparat igračku, a od tada ljubav prema fotografiji samo je rasla. Inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje, bilježeći trenutke kroz objektiv stvara slagalicu koja bi trebala prikazati ljepotu koju vidi u trenutku. Tijekom studija unutarnjeg dizajna na Fine Arts Academy u Breri, Italiji stvorila je još veći osjećaj za estetsku fotografiju koji je vidljiv u njezinom radu. Katarina uvijek ističe kako ljubav prema fotografiji i dalje pronalazi u sebi, to jest u onoj djevojčici koja je primila fotoaparat i od tada ga više nikad nije pustila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.