Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Danas u Sponzi: "Diskorsi o Gradu" s Robinom Harrisom

01.04.2019.

09:33

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik poziva sve zaintereseirane u čitaonicu Državnog arhiva u Sponzi danas u 13 sati na prvo izdanje „Diskorsa o Gradu“, prvog u seriji razgovora s poznavateljima i prijateljima Grada iz Hrvatske i svijeta.

Oni će pokušati dati doprinos originalnom promišljanju dubrovačke budućnosti i novim idejama o pitanjima koja zaokupljaju grad.

Gost je povjesničar, novinar, publicist Robin Harris, autor brojnih knjiga među kojima posebno mjesto zauzima “Povijest Dubrovnika”.

Robin Harris doktorirao je suvremenu povijest na Oxfordu, bio je posebni savjetnik britanske vlade, ali i osobni savjetnik premijerke Margaret Thatcher. Na „Diskorsima o Gradu“ govorit će o političkom, gospodarskom i društvenom životu nekadašnjeg Dubrovnika, a uz njega sudjelovat će i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dubrovački povjesničari i studenti povijesti.

Kroz prizmu povijesti dat će se pogled na budućnost i govoriti o mogućim rješenjima za probleme poput prometa, modernog turizma, managementa u kulturi, potpore mladima i slično. „Diskorsi o Gradu“ otvaraju teme o kojima nam se čini da znamo sve, a često zapravo ne znamo puno. Tragajući za kvalitetnim odgovorima krećemo od dubrovačke bogate prošlosti tražeći inspiraciiu za nova promišljanja.

Događanje je otvoreno za javnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.