Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dani Lumblije u Blatu - okusi i mirisi zavičaja

29.10.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

Blatski fižuli ustanova u kulturi

Blatski fižuli ustanova u kulturi

Foto: - / -

U organizaciji Viteškog udruženja Kumpanjija Blato, Turističke zajednice općine Blato i ustanove u kulturi Blatski fižuli u Blatu se oovog vikenda održavaju "Dani Lumblije u Blatu - Okusi i mirisi zavičaja".

U subotu 30. listopada u Gradskom parku Blatu od 10 sati uživajte u ponudi proizvođača tradicionalnog kolača Lumblije: OPG Mirjana i Danko Mirošević, OPG Protić Sanja, Konoba Zlinje i Moja Nadalina.

Ne propustite ni okušati delicije koje su za vas pripremili Lovačko društvo Jastreb i Društvo prijatelja "Vino u tradiciji življenja" Blato zajedno sa Ligom protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet ogranak Blato, a to sve uz dobru glazbu.

Sljedeći dan, u nedjelju 31. listopada na Plokati dvadeset i šesti put vrijedne ruke učenika Srednje škole Blato pripremit će, zajedno sa svojim mentorima i pod budnim okom proizvođača tradicionalnog kolača Lumblije, prezentaciju koje će nam približiti okuse i mirise zavičaja.

 

 

Subota, 30. listopada, 10:00 – 13:30, Gradski park Blato

U Gradskom parku u Blatu uživajte u ponudi proizvođača tradicionalnog kolača Lumblije: OPG Mirjana i Danko Mirošević, OPG Protić Sanja, Konoba Zlinje i Moja Nadalina.
Ne propustite ni okušati delicije koje su za vas pripremili Lovačko društvo Jastreb i Društvo prijatelja "Vino u tradiciji življenja" Blato zajedno sa Ligom protiv raka Korčula - Pelješac - Lastovo - Mljet ogranak Blato, a sve to uz dobru glazbu.

Nedjelja, 31. listopada, 10:00 Plokata, Blato

Dvadeseti šesti put vrijedne ruke učenika Srednje škole Blato pripremit će, zajedno sa svojim mentorima i pod budnim okom proizvođača tradicionalnog kolača Lumblije prezentaciju koje će nam približiti okuse i mirise zavičaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.