Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Deljkić i Konjević prvi put održali zajednički koncert u Saloči od zrcala

27.11.2021.

11:19

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Dubrovačke knjižnice/ Vedran Levi

Foto: - / -

Violinistica Aida Deljkić i pijanist Miron Konjević održali su u petak koncert u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Na repertoaru su se našla djela J. S .Bacha, W. A .Mozarta, F. Mendelssohna i H. Wieniawskoga.

Koncert je otvorila violinistica Aida Deljkić skladbom J. S. Bacha (1685. - 1750.) Svita za violu br. 2, d mol (Prelude).  U nastavku, zajedno sa pijanistom Mironom Konjevićem  slijedile su skladbe W.A. Mozarta, Sonata za violu i klavir C dur (K.296) - Allegro vivace, Andante sostenuto, Rondo - Allegro, H. Wieniwaskoga (1835. - 1880.), Reverie za violu i klavir, Andante con moto te F. Mendelssohna (1809. - 1847.), Sonata za violu i klavir, c mol - Adagio, Allegro molto, Piu lento, Andante con Variazioni, Allegro molto. 

Ovaj duo istaknuo je kako su koncert posvetili ‘sebi’, dok je pijanist Konjević već imao prilike svirati u Saloči od zrcala nekoliko godina ranije - ‘Podijelio sam svoje iskustvo sa kolegicom i tako smo došli na ideju da bismo mogli ovdje organizirati naš koncert.’

Violinistica Deljkić spomenula je kako im je ovo prvi zajednički koncert u Saloči od zrcala, ali im nije prvi put u Dubrovniku. Već nekoliko godina sudjeluju na Seminaru muzičkih pedagoga koji se svake godine održava u siječnju u Grand hotelu Park te su prije tri godine zajedno napravili cjelovečernji koncert u Dubrovniku svirajući u klavirskom kvartetu. Poručila je kako je ‘ovo ustvari, Mironu i meni, drugi koncert u Dubrovniku’.

Dio koncerta bilo je moguće uživo pratiti na službenoj facebook stranici Dubrovačkih knjižnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.