Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

DKKI 2019.: Večeras u Lazaretima "Art Of Your Mind"

16.11.2019.

13:22

Autor: Radio Dubrovnik

DKKI 2019.

DKKI 2019.

Foto: - / -

U sklopu "Dana kreativnih/kulturnih industrija Dubrovnik 2019." večeras u 19 sati u Lazaretima će se održati "ART OF YOUR MIND powered by PechaKucha", prezentaciju 10-ak kreativaca u formatu "PechaKuchaNight" događanja.

Radi se o globalnom događanju koji se prema licenci trenutno odvija u više od 500 gradova širom svijeta, a broj je u stalnome porastu. PechaKucha Night je u Hrvatsku prvi put stigla u siječnju 2009. kada se počela redovito događati u Zagrebu, a potom su se pridružili Rijeka, Split i Osijek. PechaKucha Night osmislili su arhitekti Astrid Klein i Mark Dytham (Klein/Dytham Arhitecture) u Tokiju 2003. godine, a naziv potječe od japanske riječi za ćaskanje ili u doslovnom prijevodu bla-bla.

Svake godine do sada pa i ove organizirali smo limitirane i neformalne prezentacije kreativaca koji inspiriraju publiku u format PechaKuchaNight događanja. Osnovno pravilo događaja je da se svaki predstavljač treba predstaviti u 20 slika, te po slici ima 20 sekundi na raspolaganju tj. 6 minuta i 40 sekundi prije sljedećeg prezentera.

Voditeljica ove godine DKKI2019 biti će Iva Šulentić uz govornike: Marta Vukadin, Marlena Cukteraš, Milena Zajović, Krunoslav Šmit, Selma Hafizović, Ružica Dodig, Lucija Tomašić & Damir Šarić, Diobanaoba (Nikolina Japunčić, Mia-Maria Škoda Vulić), Sanja Padjen i još jedan izlagač gost iznenađenja večeri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.