Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić podržao održavanje 1. Ponta Lopud Festivala

28.06.2021.

17:05

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Dobroslavić primio je organizatore „Ponta Lopud” film festivala Mirsada Purivatru, direktora Sarajevo Film Festivala i Tildu Bogdanović, koji su izvijestili župana o festivalu na kojemu će posjetitelji imati priliku steći nova iskustva i stvoriti dugoročne profesionalne i prijateljske odnose.

Kao i u okruženju mira i jedinstvene ljepote otoka Lopuda, uz domaću kuhinju, voditi razgovore o filmu, vizualnoj umjetnosti i umijeću življenja na otoku.

U ovih pet dana festivala svjetski će filmski autori, uključujući i oskarovce, kao eksperti i mentori, podijeliti svoje znanje i iskustva s polaznicima majstorskih tečajeva i s publikom. Filmske projekcije na otvorenom, u zavjetrini lopudskih vala, namijenjene su široj publici, domaćinima i gostima.

Posebnu vrijednost ovog događaja čini i specijalna gastro ponuda u režiji lokalnih kuhara i restorana, koja se temeljni na domaćim namirnicama i receptima.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo idejom i programom, zahvalio organizatorima i poželio uspjeh u svim nastojanjima da ožive postojeće vrijednosti Lopuda i privuku turiste da istraže ljepote ovog lijepog otoka te najavio da će i Županija financijski poduprijeti ovaj festival kao jedan od načina promidžbe neistraženih ljepota Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.