Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dokumentarna izložba uz dan Arhivskog sabirnog centra Korčula-Lastovo

11.11.2020.

10:11

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Danas, na blagdan sv. Martina, Arhivski sabirni centar Korčula-Lastovo obilježava svoj dan prigodnom dokumentarnom izložbom pod nazivom "Od župne kuće do škole – povijest zgrade Arhivskog sabirnog centra Korčula-Lastovo i mijena krajobraza Mratina u 19. st.".

Shodno propisanim epidemiološkim mjerama opreza, izložba će se postaviti na otvorenom, na plokati pred zgradom Arhiva u Žrnovu bez službenog otvaranja od 13 do 18 sati, a sljedećih dana u zgradi Arhiva za radnog vremena izložba će biti otvorena do listopada 2021.godine.

U okolnostima koje od svakog od nas zahtijevaju okretanje samom sebi i smanjenu interakciju, i mi smo se ove godine okrenuli temi iz vlastite prošlosti i nešto starijim povijesnim horizontima napominje autor izložbe Tonko Barčot. Izložba donosi nove spoznaje o mijenama krajobraza središnje točke Žrnova, pokušava prepoznati današnje tragove prošlosti i omogućiti šetnju kroz prostor i vrijeme 19. stoljeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.