Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Donacijski recital pijanistice Naire Asatryan u Dvoru

22.09.2020.

12:18

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Kako je i najavljeno na samom početku ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog glazbenog festivala "Dubrovnik u pozno ljeto", pijanistica Naira Asatryan tradicionalno će održati donacijski koncert u Kneževom dvoru.

Koncert će se održati u 21 sat u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Ove godine prihod od ulaznica namijenjen je kupnji uređaja za dezinfekciju zraka za Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik.

Na programu koncerta su Beethovenova djela. Naime, ovo je godina u kojoj glazbeni svijet slavi 250. obljetnicu od rođenja velikog skladatelja. Tako će publika poslušati tri sonate: Sonatu br. 14 u cis molu ‘Mjesečeva’; Sonatu br. 8 u c-molu ‘Patetična’ i Sonatu br. 2 u d-molu 'Oluja'.

Recital Naire Asatryan na Međunarodnom glazbeno festivalu „Dubrovnik u pozno ljeto“ možemo nazvati svojevrsnom tradicijom budući su ranijih godina održani koncerti „Naira za distrofičare“, potom koncert namijenjen kupnji Fibroscan aparata, prije dvije godine za Odjel intezivne njege i prošle godine također za Opću bolnicu Dubrovnik.

U prodaji je ostalo još malo ulaznica, cijena im je 70 i 100 kuna, a mogu se kupiti na blagajni DSO-a (Sv. Dominika 9), u agenciji Perla Adriatica na Pločama, shopu Dubravka na Pilama, u Luži i online putem sustava ulaznice.hr.

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.