Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dora Kamber i Pero Škobelj u Sponzi otvaraju "Jesenji glazbeni moskar"

13.10.2019.

10:12

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Dubrovački glazbenici violinistica Dora Kamber i gitarist Pero Škobelj održat će koncert večeras u 20.30 u palači Sponza. Ovaj koncert početak je jesenskog ciklusa Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji nosi naziv "Jesenji glazbeni moskar" i održava se petu godinu za redom.

Na programu su djela:
S.L. Weiss Ciaccona uG molu
F. Schubert Arpeggione sonata u A duru D.821
M. Miletić Sonatina za violinu i gitaru
A. Piazzola Histoire du Tango
Café 1930
Nightclub 1960

Dora Kamber specijalizirala je 2017. godine na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na temu Artikulacija u Mozartovim i Beethovenovim violinskim sonatama. Usavršavala se na seminarima kod prestižnih svjetskih pedagoga kao sto su: Asja Kouchner, Alice Shoenfeld, Jennifer Ward-Clarke, Catherine Mackintosh, Therese Caudle, Merit Palas, Jeanne Janssens, Marianne Rygner, Felicity Lipman, Marja Olama, Bela Detrekoy, Tove Detrekoy, Alexsander Gilman... Kao solistica i članica komornih ansambala dobitnica je visokih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima. Zadnjih deset godina radi kao profesorica violine na Umjetničkoj školi Luka Sorkočević u Dubrovniku za koje vrijeme njeni učenici osvajaju ukupno 50 visokih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Pero Škobelj svoju glazbenu naobrazbu na gitari stekao je u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u klasi prof. Tomislava Žerovnika i prof. Maroja Brčića, a zatim na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša, gdje je diplomirao 2011. godine. Tijekom svog školovanja sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u solo i komornoj kategoriji te osvojio brojne nagrade. Pohađao je brojne majstorske tečajeve koje su vodili svjetski poznati gitaristi: Zoran Dukić, Ana Vidović, Istvan Römer, Denis Azabagić, Pepe Romero, Aniello Desiderio, Carlo Marchione i Marcin Dylla.
Od 2011. radi kao profesor gitare u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku i Cavtatu te često nastupa kao solist i član komornih ansambala.

Ulaznice su dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak i u nedjelju od 9 do 14 sati, u Luži, u gift shopu Dubravka na Pilama i agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se mogu kupiti i pred ulazom sat vremena prije početka koncerta, a popusti za građane mogu se ostvariti isključivo na blagajni Orkestra. Za više informacija kontaktirati broj 091 613 7314.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.