Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dramski umjetnici pokrenuli Fond solidarnosti za svoje kolege

05.05.2020.

13:09

Autor: Radio Dubrovnik

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Ogranak samostalnih umjetnika pri Hrvatskom društvu dramskih umjetnika pokrenuo je Fond solidarnosti za sve svoje kolege samostalne dramske umjetnike koji nisu uključeni u potpore Vlade Republike Hrvatske.

Svi koji se smatraju ljubiteljima umjetnosti, sva publika koja voli kazalište, tv serije i filmove, a koja ima mogućnosti i želi pomoći umjetnicima može to učiniti uplatom donacija na žiro račun: Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, IBAN: HR6423600001101463609 s obveznom naznakom tj. opisom plaćanja "Donacija za OSU" (za Ogranak samostalnih umjetnika).

Naime, čim je 12. ožujka izdana preporuka za otkazivanje svih javnih događanja uslijed epidemije korona virusa, veliki broj samostalnih dramskih umjetnika: glumci, redatelji, scenaristi i svi ostali koji rade u kazališnoj, tv i filmskoj produkciji našli su se u egzistencijalnim problemima budući da žive isključivo od honorara tj. nemaju stalnu plaću koju bi nastavili dobivati bez obzira na krizu.

Ovim sredstvima pomoći će se umjetnicima da prebrode ovu krizu i da se, nakon završetka ove pandemije, ponovno okupe na sceni i na tv i filmskim setovima te nastave stvarati za svoju publiku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.