Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Drugi "Umjetnički virus" i "Linđovo blago" u Parku Luja Školetića

15.06.2020.

08:34

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Foto: - / -

Kultura đirava Gradom, a program koji će se danas u 18 sati održati u parku u Gružu posvećen je našim najmlađima i to u vidu likovne i plesne radionice, ukupno druge u nizu kreativnih radionica "Umjetnički virus".

Opet su svoje pedagoške snage udružile tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Radionice vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a svaka je radionica posebna na svoj način jer bit će tu i crtanja i slikanja, a izrađivat će se i skulpture te razne druge kreacije. Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

Nakon likovne umjetnosti, slijedi ples i glazba te će tako u 19 sati Folklorni ansambl Linđo održati plesnu radionicu "Linđovo blago" za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Dječicu će voditi plesni voditelj Ivo Vlahušić i glazbeni korepetitor Nikša Pavlović.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.