Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Društvo dubrovačkih pisaca i Literat br. 6

13.12.2015.

15:53

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo dubrovačkih pisaca obilježit će završnicu 2015. godine predstavljem svojih novih izdanja i šestog broja godišnjaka Literat. Časopis Literat i svojim novim izdanjem svjedoči o šestoj godini uspješne prisutnosti Društva dubrovačkih pisaca i ne samo na dubrovačkoj izdavačkoj i kulturnoj sceni

Novi broj nudi prinose tridesetak dubrovačkih autora, od poezije, proze, dramskih tekstova, prijevoda, do eseja i tematski raznolikih tekstova. Uz Literat, bit će predstavljena zbirka pjesama „Tjeskoba“ Zdravka Ostojića o kojoj će govoriti Maja Milošević, zatim nova knjiga eseja o umjetnosti i filozofiji „Prozori“ Maria Kopića, te knjiga „The Coffee house that never died“ o obitelji van Bloemen koju je napisao engleski novinar Boyce Richardson.  O svemu što je ove godine objavljeno uvodno će podsjetiti  članovi uredništva  a odabrane tekstova čitati će članice Studentskog teatra Lero Ksenija Medović i Jasna Held. Društvo dubrovačkih pisaca predstavit će svoja izdanja 14. prosinca u lađi Art radionice lazareti u 19 sati i 30 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.