Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Društvo dubrovačkih pisaca na kraju godine

15.12.2015.

12:18

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo dubrovačkih pisaca posebnim programom predstavljanja svojih najsvježijih izdanja i godišnjaka Literat, obilježilo je završnicu svoje izdavačke godine i šestu godinu djelovanja u kulturnom životu Dubrovnika.

Godišnjak Literat i svojim novim izdanjem svjedoči o uspješnoj prisutnosti Društva dubrovačkih pisaca na dubrovačkoj izdavačkoj sceni. Šesti broj Literata i tridesetak do sada objavljenih knjiga zalog su novim izdavačkim planovima ove dubrovovačke udruge pisaca. U lađi Art radionice Lazareti o dosadašnjoj ovogodišnjoj djelatnosti Društva dubrovačkih pisaca govorili su Boris Njavro i Vinko Rozić.Uz Literat,predstavljena je i zbirka pjesama „Tjeskoba“ Zdravka Ostojića o kojoj, uz autora, govorila Maja Milošević,  zatim nova knjiga eseja o umjetnosti i filozofiji „Prozori“ Maria Kopića, te knjiga „The Coffee house that never died“ o obitelji van Bloemen koju je napisao engleski novinar Boyce Richardson koji je knjigu i predstavio. Odabrane tekstova iz predstavljenih knjiga i godišnjaka literat čitale su članice Studentskog teatra Lero Ksenija Medović i Jasna Held. .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.